あかね台中学校屋内プール/Pool of akanedai junior high school


あかね台中学校に増築した屋内プール。
ガラス開閉式上屋を設け、室内・水温の温熱環境を調整できる建物としている。
既存校舎の地盤レベルとの解消のため、また、周辺との調和・建物のボリューム感の低減のため、建物を半分地面に埋めた黒い外観としている。
内部空間は、外部にいるような明るい印象となるよう、外部とは対照的な白い空間としている。

This indoor pool is an extension of the Akanedai junior high school.

The glass roof can be opened and closed as required to adjust room and water temperature. To create harmony with the surrounding buildings and to reduce the structural volume, the building was designed as a black façade half-buried in the ground. The interior is bright white to create a stark contrast with the façade and impart a strong impression on the visitor.

データ DATA
所在地 Location:神奈川県横浜市 Yokohama, Kanagawa
構造 Structure:鉄筋コンクリート+鉄骨造 RC+S
延床面積 Total Area:946.03m2
竣工 Completion date:2012.03
施工 Contractor:石井建設工業

コメントは停止中です。